MENU

Coronamaatregelen 2

15 januari 2022

De coronaberichtgeving op 1 pagina. De vorige pagina met berichtgevingen staat hier.

Update 15 januari 2022
Gisteren, 14 januari, is er weer een persconferentie geweest. Voor de sport in het algemeen zijn er weer versoepelingen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze sport en daarmee onze vereniging. Wat is er versoepeld? Allereerst is sporten zowel binnen als buiten weer toegestaan, echter voor het spelen binnen moet men nog wel het coronatoegangsbewijs kunnen overleggen. Ook mogen er zonder publiek weer onderlinge wedstrijden gespeeld worden en mag er gedubbeld worden. Helaas moet het paviljoen als horeca nog dicht blijven. Voor de volledige berichtgeving van de KNLTB ga je naar de site van de KNLTB of klik je hier. De versoelingen gaan in per vandaag.

Update 4 januari 2022
Een kleine versoepeling voor de jeugd, maar toch ook weer een extra beperking. Vanaf dinsdag 11 januari mogen jongeren tot en met 17 jaar weer buiten sporten tot 20.00 uur ‘s avonds. De andere door het kabinet ingestelde maatregelen blijven gelden tot en met vrijdag 14 januari. Of er daarna versoepelingen komen of dat de maatregelen verlengd worden is nog onduidelijk. Dan de beperking. Het sporten in tweetallen is aangescherpt. Dat betekent dat een tennisleraar zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal mag richten. Dat heeft dus consequenties voor de trainingen. Het hoe en wat horen jullie van de trainers. Meer informatie lees je hier.

Update 22 december
Helaas gaan de maatregelen voor het tennis en padel verder dan dat we reeds gemeld hebben. Eerder was er nog sprake van een vrije interpretatie of er wel of niet gedubbeld mocht worden. In de update van 22 december die ook op de website van de KNLTB staat, is aangekondigd dat er ook niet gedubbeld mag worden. Het gaat uiteindelijk om 2 spelers per baan. Dat betekent dat er enkel een singel gespeeld kan worden. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt dit niet. Ondanks dat het paviljoen gesloten is kan er nog wel gebruik worden gemaakt van de wc's. Dan nog een waarschuwing. Ga svp niet met meer dan 2 spelers een baan op. We hebben gelezen op Omroep West dat sportverenigingen incognito gecontroleerd werden (Gemeente Zuidplas). Nu weten we niet of de gemeente Westland dit zal doen, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2. Indien men besluit om toch de regels te overtreden, zal de boete op de desbetreffende personen verhaald worden. 

Update 19 december
Zoals in de vorige update bekend is gemaakt, maakte de overheid zich zorgen om de Omikron variant. Deze zorgen hebben zich omgezet in een harde lockdown, geldend vanaf zondag 19 december 05:00 uur. Voor ons park zou dit betekenen dat er niet meer in de hal gespeeld kan worden, omdat dit een binnenlocatie is. Het bestuur heeft echter besloten om van de binnenlocatie weer een buitenlocatie te maken, hetgeen betekent dat de wanden van de hal omhoog gaan. zodoende kunnen activiteiten tussen 05:00 en 17:00 gewoon doorgaan. Raymond zal dit maandag 20 december verzorgen. Op de buitenbanen mag er zowieso gespeeld worden, dus ook Padel kan gewoon doorgaan. Dubbelen mag, zolang men 1,5 meter afstand houdt. Dit geldt dus zowel voor tennis als Padel. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januar. Meer informatie staat hier.

Update 15 december 2021

Wederom geen goed nieuws. In de persconferentie van dinsdag zijn er helaas geen versoepelingen gemeld. Op dit moment maakt men zich zorgen om de nieuwe Omikron variant. Deze schijnt besmettelijker te zijn dan de andere varianten. Dit houdt in dat de huidige maatregelen verlengd worden, en er tot en met vrijdag 14 januari 2022 niet getennist of padel gespeeld kan worden tussen 17:00 en 5:00. Het park is dan ook gesloten in die tijdsperiode. Voor meer informatie kun je kijken op de pagina van de KNLTB

Update 26 november 2021
Omdat de vorige pagina met coronaupdates te lang werd, en omdat we nog wel wat berichten verwachten, zijn we begonnen met een nieuwe pagina. Helaas is het eerste bericht geen leuk bericht. Zoals jullie tijdens de persconferentie van vanavond  hebben kunnen vernemen, gaat het niet de goede kant op met het aantal besmettingen. Reden voor het kabinet om wederom in te grijpen. Wat betekent dit voor ons tennis?

Een van de maatregelen is dat er een nieuwe avondlockdown komt voor de amateursport. Dit betekent dat er m.i.v. 28 november 2021 tussen 17:00 en 5:00 niet getennist of padel gespeeld kan worden. Helaas moet in die periode ook het paviljoen dicht. Dit is natuurlijk super vervelend voor de mensen die overdag werken. Ben je klaar met werken, kun je niet tennissen of padellen. Het is een maatregel die ons helaas opgelegd is. We vinden dit natuurlijk erg vervelend, maar we willen nogmaals benadrukken om je aan de regels te houden. Niemand zit op een boete te wachten. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. 14 december worden de maatregelen opnieuw beoordeeld. Laten we hopen dat de besmettingen snel afnemen.

Voor meer informatie en andere maatregelen kun je kijken op de site van de KNLTB.