MENU

Coronamaatregelen

7 november 2021

Alle coronaberichten op 1 plek.

Update 5 november 2021
Er zijn weer nieuwe maatregelen opgelegd. Gelukkig heeft de overheid geluisterd naar de amateursport en wordt niet alles doorgevoerd. Wat wel in gaat per 6 november is het volgende (bron KNLTB):

- Een coronatoegangsbewijs (CTB) is nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties, zowel voor sporters als voor publiek vanaf 18 jaar. Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal en/of padelcentrum. Dit geldt ook voor publiek.
- Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes en terras van de sportlocatie. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.

Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek in binnenruimtes wel een CTB tonen.

Lees hier de brief namens het bestuur.

Update 22 september 2021
Vanaf 25 september kan er weer meer in Nederland. De 1.5 meterregel mag los gelaten worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Zo is voor het gebruik maken van de horeca binnen een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine.

Vanaf 25 september 2021 mogen clubhuizen, sportkantines en buitenterrassen op sportlocaties open onder de volgende voorwaarden / adviezen:
- De horeca in clubhuis en sportkantine dient om 00.00 uur gesloten te worden.
- Bij ‘verblijven in de horeca van een vereniging, tennis- of padelcentrum’ geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder.
- Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)
- Voor het gebruik van het terras buiten geldt deze verplichting niet.
- Voor het bestellen en afhalen van eten en drinken in het clubhuis of de sportkantine is een coronatoegangsbewijs ook niet verplicht.
- In geval van ‘doorloop’ naar bijvoorbeeld toilet/kleedkamers is tevens geen coronatoegangsbewijs nodig als deze via een van de horeca afgescheiden gedeelte te bereiken zijn
- Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
- Het advies is nog steeds om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, geef elkaar de ruimte.
- Het coronatoegangsbewijs voor horeca binnen is verplicht, ook als binnen de 1.5 meter afstand gehandhaafd wordt.

Let op! Het paviljoen zal bovenstaande regels naleven. Hou daar rekening mee en blijf beleefd tegen de paviljoen medewerkers.

Voor meer informatie kun je terecht op de site van de KNLTB.

Update 10 juli 2021
Door de enorme toename van besmettingen heeft het kabinet besloten weer in te grijpen. Vooralsnog heeft dit niet zo veel invloed op ons park en daarmee onze sport, behalve de 1,5 meter regel die stricter nageleefd moet worden. Lees verder op de site van de KNLTB

Update 18 juni 2021

Er komen weer versoepelingen aan met ingang van 26 juni. Het goede nieuws is dat het paviljoen weer volledig open gaat. Voorts zijn officiële club overstijgende wedstrijden weer mogelijk, zowel binnen als buiten en is publiek weer toegestaan, echter nog wel op de voorwaarde van de 1,5 meter afstand. Zie verder het bericht van de KNLTB en de site van de overheid.

Update 28 mei 2021
Tijdens de laatste persconferentie is bekend gemaakt dat horeca op sportlocaties binnen onder onder voorwaarden weer open mogen. Dat is dus goed nieuws voor het Paviljoen. Er mogen dan max. 50 personen op een terras of in het clubhuis. OOk kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden.Officiële wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn toegestaan en binnensporten mag in grotere groepen. Helaas is er nog geen versoepeling voor competities. Zie verder op de site van de KNLTB.

Update 17 mei 2021
Er is inmiddels weer een update van het kabinet. Stap 2 treed in werking. Dat betekent dat het terras weer open mag zij het met beperkingen. Binnen kan er weer getennist worden met maximaal 30 personen en er mogen weer vriendschappelijke wedstrijden gespeeld worden. De jeugd is niet meer verplicht 1,5 meter afstand te houden. De overige maatregelen blijven van kracht. Zie verder op de site van de KNLTB.

Update 27 april 2021
Met ingang van 28 april komt de avondklok te vervallen. Dat betekent dat we weer kunnen tennissen tot 23.00. De rest van de maatregelen blijven bestaan, wat betekent dat het paviljoen helaas nog gesloten blijft. Ook mag het terras op ons sportpark nog niet open. Laten we hopen dat dit het begin is voor meer versoepelingen en dat we binnenkort weer eens een drankje op het terras kunnen doen.

Update 14 april 2021

Helaas heeft het kabinet in de persconferentie van gisteren geen versoepelingen aangekondigd. De huidige maatregelen worden hierdoor verlengd t/m 27 april. Dat is na het uitlekken van de versoepelingen weer een domper. Het paviljoen blijft dus nog steeds gesloten en de avondklok geldt nog steeds vanaf 22:00. Een volledige update is hier te lezen. Voor de periode na 27 april heeft het kabinet een openingsplan gemaakt. Ze houden hierbij wel een slag om de arm of en wanneer dit plan in werking gaat. 20 april is een volgende persconferentie. We kijken uit naar de versoepelingen, want we willen toch echt de activiteiten weer gaan opstarten.

Update 30 maart 2021
Er is weer een nieuwe update van de KNLTB. Ditmaal gaat het over het uitstellen van de voporjaarscompetitie. De KNLTB heeft bepaald dat door de verlenging van de lockdown de start van de voorjaarscompetitie begin mei niet haalbaar is. De competitie wordt nu uitgesteld naar begin juni. Een volledige competitie is dan niet mogelijk en er wordt ook niet gespeeld om promotie/degradatie. 13 april is een nieuwe persconferentie. Indien jullie vragen hebben over de competitie, neem dan contact op met het betreffende commissielid. Zie de pagina commissies (technische commissie). Voor de volledige update van de KNLTB klik hier.

Update 24 maart 2021
23 maart was weer een persconferentie. Op voorhand had niemand goede hoop op extra versoepelingen. Helaas zijn deze er ook niet gekomen, behlve dat de avondklok per 31 maart vanaf 22.00 gaat gelden. De huidige maatregelen zijn verlengd t/m 20 april. Gelukkig mogen we nog steeds dubbelen, dus met 4 personen op een baan, maar daar is ook alles mee gezegd. Er mogen geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien worden gespeeld. Interne wedstrijden op de vereniging zijn wel toegestaan, dit geldt voor leden tot en met 26 jaar. Georganiseerde wedstrijden voor volwassenen vanaf 27 jaar zijn niet toegestaan. De KNLTB heeft de voorjaarscompetitie voroalsnog uitgesteld tot begin mei. Klik hier voor de nieuwe (voorlopige)  speeldata. Mocht het zo zijn dat tot eind mei geen officiële wedstrijden zijn toegestaan, dan zal er helaas geen competitie worden gespeeld in het voorjaar. Dinsdag 13 april komt er een nieuwe persconferentie.

Update 9 maart 2021
In de persconferentie van 8 maart is aangegeven dat er binnenkort weer wat versoepelingen mogelijk zijn. Zo mag er vanaf 16 maart weer gedubbeld worden door volwassenen en mogen zij tevens weer tennislessen volgen met 4 personen. Dit geldt dus zowel voor tennis als padel. Helaas blijft het paviljoen nog dicht en mag er nog steeds geen publiek aanwezig zijn. Lees verder op de site van de KNLTB (klik hier). De lockdown inclusief de avondklok blijft nog gelden t/m dinsdag 30 maart. Dinsdag 23 maart is er weer een nieuwe persconferentie.

Update 25 februari 2021

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag een aantal versoepelingen aangekondigd. Zo is sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar vanaf woensdag 3 maart toegestaan.  Maatregelen blijven echter nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken. De avondklok blijft gelden t/m maandag 15 maart. Maandag 8 maart zal het kabinet bekend maken hoe het verder gaat in de periode na 15 maart. De versoepeling beteknt in ieder geval dat voor zowel tennis als padel er weer gedubbeld mag worden door leden tot 27 jaar. Vanaf 27 jaar is dat helaas nog niet toegestaan. Hoe het met de competitie zal gaan is nog niet bekend. De KNLTB is daarmee bezig. Het paviljoen is in ieder geval nog gesloten. Meer informatie staat op de site van de KNLTB (klik hier). Zodra meer informatie beschikbaar is zal dat op deze pagina komen te staan.

Update 2 februari 2021
In de recente persconferentie heeft het kabinet besloten de lockdown te verlengen tot 2 maart. 23 februari zal dit opnieuw bekeken worden. Dit betekent dat jullie, net als voorheen, de komende weken alleen kunnen singelen en dat het paviljoen nog gesloten blijft. We mogen echter blij zijn dat we nog kunnen sporten, zij het beperkt. De avondklok blijft vooralsnog van toepassing (van 21.00 tot 4.30 uur). Komend weekend weten we of deze wordt opgeheven of dat deze ook wordt verlengd. Voor de jeugd t/m 17 jaar verandert er niks. Deze mogen nog steeds in grotere groepen trainen en spelen. Klik hier voor meer informatie van de KNLTB.

Update 12 januari 2021
Afgelopen dinsdag was weer een nieuwe persconferentie. We wisten het eigenlijk al. De lockdown wordt met 3 weken verlengd. Dat betekent dat we op dezelfde manier doorgaan als nu. Het paviljoen blijft dicht en er mag nog steeds niet gedubbeld worden. De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 9 februari. 2 februari zullen de maatregelen opnieuw beoordeeld worden. Hoe moeilijk het ook is, blijf je aan deze regels houden. Voor meer informatie kun je kijken op de site van de KNLTB: Lockdown verlengd

Update 15 december 2020
Gisteren, maandag 14 december, heeft het kabinet strenge maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Harde maatregelen die helaas ook ons tennis raken. De afgelopen tijd is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames fors gestegen. Vandaar dat Nederland met ingang van vandaag in lockdown gaat. Deze maatregelen gelden in ieder geval van dinsdag 15 december t/m 19 januari 2021. Op 12 januari zal het kabinet met informatie komen over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor ons?
- De hal gaat per vandaag dicht
- Volwassenen mogen alleen singelen, zowel bij tennis als bij Padel
- Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, alleen buiten
- Paviljoen blijft in ieder geval dicht t/m 19 januari

Update 17 november 2020
Het kabinet heeft de extra coronamaatregelen van begin november weer teruggedraaid. Het goede nieuws voor ons is dat we vanaf donderdag 19 november weer mogen dubbelen en lessen in groepjes van 4 personen. Het afhangbord zal woensdagavond 18 november hierop worden aangepast. Laten we hopen dat de goede weg is ingeslagen. Klik hier voor meer informatie op de site van de KNLTB.

Update 4 november 2020

Met ingang van vanavond 22:00 uur gaan nieuwe maatregelen in. Er mag niet meer worden gedubbeld door volwassenen bij zowel tennis als padel. Ook lessen mag nog maar met maximaal 2 volwassenen. Raymond zal alle gereserveerde dubbel partijen uit het systeem verwijderen. Je kunt dus alleen nog maar een singel spelen. Dit geldt in ieder geval voor de komende 2 weken. Ook nu geldt weer, hou je aan deze regels. Zodra er meer nieuws is na die 2 weken laten we het jullie weten. Het nieuwsbericht van de KNLTB is te vinden via deze link.

Update 14 oktober 2020
Het kabinet heeft wederom nieuwe maatregelen verkondigd in de persconferentie van 13 oktober 2020. Een aantal van deze maatregelen heeft betrekking op onze sport. De belangrijkste maatregel is die voor de competitie. Deze is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als voor de senioren. Lees het pdf bestand goed door zodat je niet voor verrassingen op ons park komt te staan. Wees verstandig en houd je aan de maatregelen. Klik hier voor het bestand met maatregelen.

Update 8 oktober 2020
Het aantal Coronabesmettingen groeit en komt dichterbij. Dat betekent dat we bij LTC Naaldwijk ook gedwongen worden om maatregelen te nemen.

De belangrijkste maatregelen zijn:
- Het clubhuis is tot minimaal 20 oktober gesloten. Toiletten zijn wel bereikbaar.
- Online afhangen.
- Er mogen geen toeschouwers op het park aanwezig zijn.

Voor de jeugdcompetities mogen de chauffeurs van de tegenstander in Naaldwijk en de chauffeurs van onze jeugdteams bij het park van de tegenstander wel een park op, omdat zij gezien worden onderdeel van het begeleidingsteam. Dit betekent overigens niet dat elk kind apart naar een uitwedstrijd kan worden gebracht, want het gaat juist om het beperken van de transportbewegingen in Nederland. Dus zoveel als mogelijk carpoolen. Op ons park mag er per jeugdteam van LTC Naaldwijk één ouder als begeleider aanwezig zijn.

De basisregels zijn en blijven:
- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
- Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
- Probeer drukte te vermijden.
- Het dragen van een mondkapje wordt aangeraden.
- Was vaak je handen.

Het mag duidelijk zijn dat we, ook als bestuur, uitkijken naar de dag dat de (tennnis)wereld weer ‘normaal’ gaat functioneren en we voor/na het tennissen weer gezellig een drankje in het clubhuis kunnen doen. Echter zal ‘nieuwe’ normaal een andere zijn/worden dan het ‘oude’ normaal.

Update 29 september 2020
Vanaf 29 september 18 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht. Toiletten zijn wel bereikbaar. Vanaf 29 september 18 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden. Sportbeoefening is uitgesloten van de regeling max. 30 personen binnen en max. 40 personen buiten. Na de sportbeoefening wordt eenieder verzocht direct naar huis te gaan. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs/wegbrengers niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Bovenstaande maatregelen worden over 3 weken geëvalueerd en worden de vervolgmaatregelen dan door de overheid/veiligheidsregio’s bepaald. De maatregelen zijn ook terug te lezen op de site van de rijksoverheid. Vooralsnog gaat de competitie gewoon door, zij het zonder supporters.

Digitaal afhangen en overige zaken
Met ingang van heden kan er weer digitaal afgehangen worden. Dat kan nu tijdelijk op alle banen behalve de banen in de hal. Bevestigen in het paviljoen is niet nodig. Voor mensen die vanaf 1 oktober een baan hebben gehuurd, dit gaat gewoon door. Toegang tot de hal is nu via de deur bij de kachel. De deur van de kantine naar de hal is dicht. De Tennis & Padelshop is open tijdens werkdagen van 9-11 en 19-22.00. De basisregels zijn en blijven: 

- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
- Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
- Probeer drukte te vermijden. 
- Was vaak je handen.

Update 26 augustus 2020
Zoals het kabinet heeft aangegeven, gaat het niet goed met de ontwikkeling van Corona. Het aantal besmettingen in Nederland neemt weer toe. We doen dan ook een dringend beroep op je eigen verantwoordelijkheid om de preventieve en bekende maatregelen in acht te nemen. Bij verkoudheid of andere Corona-verschijnselen blijf je thuis en volg je de adviezen van het RIVM op. Op de tennisclub is voor volwassenen ook de 1,5 meter-regel nog steeds van toepassing. We snappen dat het steeds lastiger wordt om deze regel te hanteren, als je in je omgeving merkt dat alles goed lijkt te gaan/gaat, maar alleen samen houden/krijgen we Corona klein. Tot half september hebben we evenementen/toernooien met leden van onze eigen tennis- en padelclub. Uiteraard hopen we dan ook op toeschouwers om de spelers aan te moedigen. Raymond is bezig met een gezondheidscheck voor leden en bezoekers middels een QR-code. Zodra deze operationeel is, laten we jullie dit direct weten. Met de start van de competitie komen er ook leden van andere tennisclubs + bezoekers op ons tennis- en padelpark. In samenspraak met alle tennisclubs is de KNLTB bezig een Corona protocol op te stellen. Zodra deze bekend zijn, laten we dat aan jullie weten. Alvast bedankt voor jullie medewerking, want alleen samen voorkomen we een volgende uitbraak van Corona. Keep safe en Stay strong!

Update 19 maart 2020
Zoals jullie weten zijn er inmiddels verregaande maatregelen tegen het coronavirus genomen. Zo ook ons park. Voorlopig zijn alle evenementen afgelast en is het kijken naar wat de overheid doet. Als tennisvereniging volgens wij het advies van zowel de overheid als die van de KNLTB. Het einde is nog niet in zicht hoe vervelend dat ook is. De KNLTB komt regelmatig met een update. Hou deze samen met de maatregelen van de overheid goed in de gaten. De ontwikkelingen bij de KNLTB site over het virus zijn te volgen via: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/ 

Hoe het verder gaat met de voorjaarscompetitie weten we nog niet en ook hier wachten we de informatie vanuit de KNLTB af. Zodra er veranderingen zijn die ons park aangaan houden we jullie hiervan op de hoogte. Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe en hopen elkaar weer snel op ons park te ontmoeten.