MENU

Westlands Padel Open

14 augustus 2019

Op 27 en 28 juli 2019 werd het eerste Padel Toernooi van LTC Naaldwijk georganiseerd. Er hadden zich 44 spelers ingeschreven, die op 3 niveaus in poules streden om de eerste plaats. De meesten waren van LTC Naaldwijk, maar ook een aantal uit Monster waren blij dat ze eindelijk bij een toernooi in de buurt konden meedoen. Naast deze regionalen kwamen de spelers o.a. uit Rozenburg, Zoetermeer, Den Haag, Ulvenhout en er was zelfs een team uit Deutsch-Westland actief (die er ook nog met de 1e prijs er vandoor ging).
De weersvoorspelling voor het weekend was dramatisch, maar gelukkig trokken de buien allemaal Naaldwijk voorbij en konden alle wedstrijden gespeeld worden. Er waren veel spannende partijen met soms een verrassende uitslag, waardoor de spanning ook de 2e speeldag nog volop aanwezig was.

Op zaterdag was er ook nog een demonstratiepartij van de volgende heren van de Padel Academy: Scott Goossens, Emanuel Prins en Marnick Ryckaert (aangevuld met een speler uit de gevorderden, die volgend jaar best met de toppers mee kan doen). Het was erg leuk om te zien hoe rustig en subtiel padel ook gespeeld kan worden, want bij de tennissers, die nu padel spelen is het vooral nog veel (kei)hard smashen.

Alle winnaars:
Beginners: Luuk en Geert van Holsteyn (LTC Naaldwijk)
Gevorderden Poule 1: Roy en Javier Verdegem (ALTV Zoetermeer/TV Buytenwegh)
Gevorderden Poule 2: Reinier vd Berg/Jeroen Jaspers (MLTV90)
Toppers Poule 1: Robert Scholtes/Erik Kerkhoff (LTC Naaldwijk/TV Barendrecht (DEUTSCHLAND)
Toppers Poule 2: Mark Smit/Wouter vd Brule (Ulvenhoutse TV)

Al met al een geslaagd padel weekend, alleen het aantal dames (5) was/is nog wel voor verbetering vatbaar! Voor de volgende keer is uitbreiding met de vrijdag- en zaterdag avond wellicht een optie, zodat we geen spelers teleur hoeven te stellen en er (kruis) finales gespeeld kunnen  worden.
Graag tot ziens!

De Padel Commissie