MENU

Slaap festijn

13 september 2022

Beste tennis zomerfestijners,

Afgelopen 17 augusus was het eindelijk zover! Na een week van activiteiten op en rond de baan tijdens het zomerfestijn zou de week afgesloten worden met het klapstuk voor de kids en wel met het “nachtje slapen” in het paviljoen.

Om half 8 eindigde het zomerfestijn gedeelte onder de altijd bezielende leiding (lijding) van Tennisopperhoofd Dennis en zijn tennis companen die de overenthousiaste kids lekker hadden afgemat waarna het stokje overgenomen werd door de vrijwilligers van het nachtje slapen. Onder toeziend oog van een paar toppers van meiden uit onze LTC jeugd werden er diverse spelletjes gespeeld om de kids het laatste stukje af te matten zodat ze die avond vroeg en in alle rust in slaap zouden vallen. Hierover later meer………,

Uiteindelijk werd het donker en gingen alle lichten uit op het hele park en was het tijd voor het avond/nacht spel in de vorm van het Kleurenspel. Het was nu tijd om de kids psychisch uit te gaan putten. Dan zouden de kids dus fysiek, mentaal en psychisch uitgeput zijn zodat ze lekker lang zouden uitslapen de volgende ochtend. Hierover later meer……………………..

Bij het kleurenspel zaten er 6 personen verdekt/ verstopt opgesteld over het hele park en hier moesten de kids kleurenkaartjes bij gaan halen, alleen liep er ook nog een dief op het park rond die kaartjes zou gaan stelen bij kids die er een aantal verzameld hadden zodat ze opnieuw moesten beginnen. Reuze spannend natuurlijk!!

Aangezien de dief er wel heeeeeel eng uitzag vergaten alle kids alle spelregels en begonnen gillend over het park te rennen, doodsbenauwd dat ze gepakt zouden worden door de dief. De wc zat dan ook gauw vol met kinderen die van angst naar de wc moesten of wat drinken ivm een droge mond. Het psychisch afmatten werkte dus perfect, na 45 min liep iedereen nog gillend rond als een kip zonder kop en de meeste zonder kaartjes!

Na een kleine pauze met wat rust en drinken en het bekend maken van de dief (was het gewoon een van de vaders die met een capuchon op rondliep ipv een echte gevaarlijke dief!!) was de ergste spanning eraf en speelden we het spel nog een keer. Vol hilariteit ging alle toppers weer enthousiast aan de slag en renden in het rond om zo snel mogelijk alle kleuren te verzamelen. Dit lukte ze uiteraard makkelijk nu de grootste angst verdwenen was. Aan het eind was iedereen opgelucht dat het toch allemaal goed gekomen was en alle kleuren verzameld waren.

Helaas bespeurde de organisatie dat er toch veel kinderen er nog niet moe uitzagen, wat dus een probleem kon opleveren voor de nachtrust. Hierop zette de organisatie een nieuwe troef in, in de vorm van een Danceparty. Kosten noch moeite waren gespaard en met hulp van een ingevlogen befaamde DJ FEMMY.L werd de feestmuziek ingezet waarbij de t -shirts bij de jongens uitgingen, er diverse kids op de bar en tafels stonden en de lampen ouderwets lekker slingerden. Na een dik uur knallen met verschillende verzoeknummers kon de organisatie haar geluk niet op want er begonnen al diverse kids op hun bed te gaan liggen!!! Het plan van de uitputtingsslag leek te werken!! Nu was het tijd voor de genadeslag, iedereen moest in bed gaan liggen, op de achtergrond slaapliedjes, alle gordijnen dicht, de verwarming werd hoger gezet en nu was het tijd voor het laatste spel……PYAMABINGO!!!

Het hele plan liep voortreffelijk en na een half uurtje bingo met leuke prijzen lag 80% Vd kids al in dromenland. Na wat toesprekingen aan wat avondkinderen gingen ook zij stil liggen en vielen in slaap. NU DE LAATSTE 5% NOG.

Helaas hadden de laatste kids een hele slechte blaas of erg last van slaapwandel verschijnselen want ze gingen steeds uit bed en konden de rust niet vinden. Maar met een flinke man met de hamer zou dit probleem ook wel opgelost kunnen worden, hij kon elk moment langskomen want de oogjes vielen al dicht. Dit zou een heerlijke rustige lange nacht voor de organisatie worden waarbij iedereen de volgende ochtend rond 9.30 uur wakker zou worden voor een lekker ontbijt………………..

We snappen achteraf niet waar het precies verkeerd ging (waarschijnlijk had iemand een blikje energiedrank in de wc verstopt) want de laatste presteerde het om om 4.30 uur te gaan slapen…… en de eerste presteerde het om om 7.00 uur wakker te worden. Helaas was het plan ondanks de perfecte voorbereidingen voor de rustige nacht mislukt en zat er maar 1 ding op. De nachtbrakers zouden een koekje van eigen deeg krijgen en om 7.30 uur ging de muziek weer knalhard aan zodat iedereen klaar wakker was. Hierna lekker ontbeten en werden de kids opgehaald door de ouders waarvan er later een groot aantal een bericht stuurden dat hun kind lag te slapen op de bank thuis!! Missie toch geslaagd, alleen een paar uur te laat!

Wij als organisatie hebben erg genoten van de kids en weten zeker dat onze LTC toppers het ook erg naar hun zin hebben gehad. Allemaal tot volgend jaar!!

Groeten met wallen,
De organisatie