Uitslagen Gemengd Eredivisie

Speelronde 7

Naaldwijk – Leimonias 5-3
Dat Naaldwijk en Leimonias zich zouden plaatsen voor de play-offs stond voorafgaand aan deze ontmoeting wel vast. Maar het belang om op plaats één of twee te eindigen was groot in verband met de loting voor de duels tijdens het finaleweekend.

Het ongeslagen Leimonias kwam op bezoek in Naaldwijk goed uit de startblokken. Elitsa Kostova en Katerzyna Piter zorgden voor twee punten door beiden hun enkelspel te winnen. Kostova was in drie sets te sterk voor Sviatlana Pirazhenka en Piter gunde Michaëlla Krajicek slechts vier games.

De marge van twee punten bleef na de herensingles overeind. Robin Haase zorgde voor een winstpunt door namens Naaldwijk te winnen van Zizou Bergs. Ryan Nijboer zette vervolgens thuisspeler Sebastian Fanselow via een matchtiebreak opzij, waardoor er na de vier singles een 1-3 tussenstand in het voordeel van Leimonias op het formulier stond.

Naaldwijk kwam langszij door zowel het dames- als herendubbel te winnen. Het duo Krajicek/Boeykens was met twee punten verschil in de matchtiebreak net iets beter dan Ivakhenko/Piter. Haase en Arko Zoutendijk klaarde de klus in straight sets tegen Bergs en Bart Stevens.

Sels en Krajicek profiteerden in het gemengddubbel van een opgave aan de kant van Leimonias, waarna Fanselow en Boeykens er een overwinning voor de thuisploeg uit het vuur wisten te slepen door het mixduo Stevens/Visscher te verslaan.

Door de comeback van 1-3 naar 5-3 sluit Naaldwijk de reguliere competitie af als koploper. Dat betekent dat het in de halve finale opneemt tegen de nummer drie of vier in de eindstand. Leimonias zakte door de eerste nederlaag van de competitie naar de derde stek en kan vrijdagochtend bij de loting opnieuw aan Naaldwijk worden gekoppeld.

Stand na speelronde 6
1. Naaldwijk 33 punten
2. Leimonias 32 punten
3. Lexence Zandvoort 32 punten
4. Leeuwenbergh 26 punten
5. Schoonderbeek Bouw ALTA 23 punten
6. De Metselaars 19 punten
7. Rapiditas 14 punten
8. Salland/Bouwmanagement Monel 13 punten

Speelronde 6

Schoonderbeek Bouw ALTA – Naaldwijk 3-5
De winnende reeks van Naaldwijk werd op bezoek bij Schoonderbeek Bouw ALTA uitgebreid naar vijf winstpartijen. Het verschil zat hem deze keer aan het einde van speeldag zes.
Na de singles was de stand gelijk. Voor de thuisclub was Raluca Serban te sterk voor Sviatlana Pirazenkha. Naaldwijkspeelster Sarah Gronert rekende in een matchtiebreak af met Nina Kruijer. De punten in het herenenkelspel werden ook gedeeld. Alban Meuffels verraste Robin Haase, die voor het eerst deze competitie in actie kwam voor de club uit Naaldwijk. Jelle Sels was te sterk voor Nick van der Meer.

Het damesdubbel leverde een punt op voor Schoonderbeek Bouw ALTA. Haase was vervolgens aan de zijde van Arko Zoutendijk te sterk voor het thuisduo Meuffels/Van der Duim.

De overwinning voor koploper Naaldwijk kwam via de mixeddubbels tot stand. Sels en Michaella Krajicek versloegen Van der Meer en Renata Zarazua. Haase en Elyne Boeykens zorgden voor het vijfde punt door het koppel Van der Duim/Serban in twee sets te verslaan.

Naaldwijk blijft door de winst bovenaan staan en is zo goed als zeker van deelname aan de play-offs. Schoonderbeek Bouw ALTA blijft op de vijfde plek staan, maar zag concurrent voor een play-offticket Leeuwenbergh uitlopen.

Speeldag 2: Zondag 26 mei

Rapiditas – Naaldwijk 1-7
Op de openingsdag verloor Naaldwijk op bezoek bij landskampioen Lexence Zandvoort, maar was in de uitwedstrijd tegen Rapiditas oppermachtig. Dat terwijl het team uit Nijmegen een dag eerder een stevige overwinning boekte op Salland/Bouwmanagement Monel.

De van Roland Garros teruggekeerde Richel Hogenkamp (ze verloor in Parijs in de tweede kwalificatieronde) was als kopvrouw in straight sets te sterk voor Sherazad Reix. Deze overwinning bleek de opmaat voor een maximale score uit de enkelspelen, want ook de tweede damesenkel werd door Sarah Gronert gewonnen. De Naaldwijkse gunde net als Hogenkamp haar tegenstandster Laura Pous-Tio slechts vijf games. Jelle Sels en Sebastian Fanselow bleven eveneens zonder setverlies tegen thuisspelers Miliaan Niesten en Igor Sijsling.

Nadat ook het damesdubbelspel een punt opleverde voor Hogenkamp en Michaëlla Krajicek namens Naaldwijk, waren het Sijsling en Niesten die de nul van het scorebord wisten te krijgen door voor Rapiditas het herendubbelspel te winnen tegen het duo Zoutendijk/Fanselow.

De beide gemengd dubbels leverde twee sets overwinningen op voor de bezoekers uit Naaldwijk, waardoor de 7-1 eindstand een prettige reis vanuit Nijmegen richting Zuid-Holland opleverde voor de nieuwe koploper.

Speeldag 1

Lexence Zandvoort – Naaldwijk 5-3
Regerend landskampioen Lexence Zandvoort startte de titelverdediging met een 5-3 overwinning op Naaldwijk. Het kampioensteam is nagenoeg intact gebleven en zelfs uitgebreid met Botic van de Zandschulp en Arianne Hartono.

Lexence Zandvoort had na de singles een 3-1 voorsprong. Lesley Kerkhove, Tallon Griekspoor en nieuweling Van de Zandschulp wonnen hun enkelspel. Nieuw dit jaar is dat de derde set in alle partijen is vervangen door een matchtiebreak. Griekspoor was daarin met 10-7 te sterk voor Jelle Sels en Van de Zandschulp boekte met 10-7 in de beslissende set een zege op Sebastian Fanselow. Michaëlla Krajicek debuteerde met een zege voor de ploeg uit Naaldwijk. Zij won haar enkelspel van Quirine Lemoine ook in een matchtiebreak: 2-6 7-6 10-4.

Hartono luiterde haar debuut bij Lexence Zandvoort op met twee zeges. In zowel het damesdubbel met Lemoine als het mixeddubbel met Scott Griekspoor bleef ze zonder setverlies. Het herendubbel en het gemengddubbel van Krajicek/Sels leverde een punt op voor de bezoekers uit Naaldwijk, waardoor de 3-1 tussenstand een 5-3 overwinning voor Lexence Zandvoort opleverde.