Uitstellen van uitbreidingsplannen

LTC Naaldwijk stelt uitbreidingsplannen uit, voorzitter Henk Salome stopt.

De besturen van LTC Naaldwijk hebben 2 november tijdens de extra algemene ledenvergadering aan haar leden gemeld dat de geplande uitbreiding van banen en opstanden minimaal tot 1 november 2018 wordt uitgesteld.
De belangrijkste reden is dat de geplande werkzaamheden niet voor 1 januari 2018 kunnen aanvangen. De afgifte van een omgevingsvergunning loopt vertraging op vanwege een uit te voeren archeologische onderzoek, daarnaast zijn de toneelverenigingen Rokagemto en de Plankeniers niet voor medio februari/maart 2018 verhuisd naar hun nieuwe locatie.
Daarbij komt dat door het economisch herstel alsmede het pakket van eisen de aanneemsom van werkzaamheden hoger uitvalt dan de oorspronkelijke begroting. Op dit punt zal de komende maanden een heroriëntatie plaatsvinden.
Ook het afhaken van Kapitaal op Maat als closed crowd funder is een streep door de rekening.

Voorzitter Henk Salome geeft aan, ruim een jaar ervan overtuigd te zijn geweest dat de samenwerking en toezeggingen vanuit de Gemeente Westland op gebied van financiële bijdrage, ledverlichting, support en verkrijgen van de omgevingsvergunning zou leiden tot succes en op 1 januari 2018 de werkzaamheden zouden kunnen starten. De overtuiging van slagen heeft hij ook steeds uitgedragen naar leden, sponsors zowel middels nieuwsbrieven, ledenbijeenkomsten en persoonlijke gesprekken.
Nu blijkt dat bovenstaand niet gerealiseerd gaat worden binnen de gestelde periode, vindt Salome dat zijn geloofwaardigheid als voorzitter in het geding is en treedt af. Hij zal tot de algemene leden vergadering in maart 2018 de lopende zaken afhandelen.