Compact Spelen tijdens Voorjaarscompetitie

Dit voorjaar wordt er tijdens de competitie op vrijdag en zondag compact gespeeld. Dit is noodzakelijk om alle ingeschreven teams die voorjaarscompetitie willen spelen hiervoor de gelegenheid te geven. Dit geldt voor àlle wedstrijden op deze dagen Dit geldt voor alle wedstrijden op deze dagen van junioren én senioren, hoge én lage speelsterktes (m.u.v. de Eredivisie Gemengd).

Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. Bij het beslissende punt bepaalt de ontvanger aan welke kant het beslissend punt wordt gespeeld. In een gemengddubbelspel moet de speler van hetzelfde geslacht als de serveerder het beslissend punt ontvangen. De spelers van het ontvangende team mogen niet van plaats wisselen bij het ontvangen van het beslissend punt.

Let op: Dit geldt voor wedstrijden bij LTC Naaldwijk. Dus bij uitwedstrijden wordt er mogelijk geen gebruik gemaakt van compactspelen en worden er volledige wedstrijden gespeeld.