Val op val af - einduitslag

Project ‘Val op, Val af’ voor jongeren met overgewicht is afgesloten. “Ons Naaldwijkteam” is na 's-Gravenzande op de 2e plaats geëindigd in de strijd tegen de kilo’s en de andere teams. In totaal vielen de 40 deelnemers 100,4 kg af, verloren ze 228 cm in taille omvang en zakte de BMI 38,6 punten. Een resultaat waar de jongeren terecht trots op mogen zijn!

Gedurende 10 weken werd er door 40 jongeren driemaal per week gesport. Het Naaldwijkteam volgde onder andere bij LTC Naaldwijk tennisles, verzorgd door Burgersdijk tennis. Wat vooral opviel was de positieve uitwerking van het sporten op de deelnemers. De jongeren zijn naar elkaar toe gegroeid en hebben als een echt team gewerkt voor het goede resultaat. En ouders en leerkrachten vertelden dat de jongeren veranderd zijn. ‘Ze zijn afgevallen maar enorm gegroeid in hun geestelijke welzijn.’

Het winnende team ontving een cheque van € 1.500 en schenkt dit aan drie jeugd gezinshuizen in ‘s-Gravenzande. Ook mogen zij met team Naaldwijk een gaaf en toepasselijk dagje uit: naar Corpus voor een leerzame reis door het menselijk lichaam. En alle deelnemers kregen een mooie medaille en een 100% voetbalbal. Het zijn tenslotte allemaal winnaars!

Waarschijnlijk wordt dit project herhaald. Het programma, gebaseerd op een gezonde leefstijl, werd kosteloos aangeboden door initiatiefnemer Vitis Welzijn samen met de WOS.

Sponsors LTC Naaldwijk