ABN AMRO WTT

15 februari 2012

We gingen met 111 kinderen van Burgersdijktennis naar Ahoy voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. We verzamelden om 13.00 uur op het park en stonden te wachten op de bus. Toen we langs Ahoy reden werden er gelijk foto’s gemaakt. Bij de deur kregen we een kaartje, zodat we naar binnen mochten. Iedereen rende heel enthousiast naar boven, omdat ze naar de wedstrijd van Berdych tegen Rosol wilden kijken. Berdych won met 6-4 6-2 van Rosol. Na die wedstrijd was er een prijsvraag, waarbij Mark v.d. Ende een vraag moest beantwoorden via de camera door één, twee of drie vingers in de lucht te steken. Hij had die vraag goed en kreeg een tennistas.
Daarna begon de wedstrijd van Del Potro tegen Llodra. Die wedstrijd was heel erg spannend. Uiteindelijk won Del Potro met 6-4 6-7 6-4. Na de wedstrijd mocht Del Potro drie ballen het publiek in gooien. Een van die ballen werd gevangen door Stijn Kouwenhoven. Hij kreeg toen een handdoek van dat toernooi. Buiten de wedstrijden kon je ook zelf tennissen in de Kids Plaza. Je kon bijvoorbeeld je eigen service meten, punten spelen enz. Er werden ook handtekeningen uitgedeeld door Nieminen, Huta Galung, Dolgopolov en Regeer. Om 17.45 uur moesten we weer terug naar de bus. Veel vonden dit jammer omdat ze nog naar Federer wilden kijken die om 19.30 uur moest spelen. Het was een geslaagde dag.

Stijn Kouwenhoven