World tour

Er zijn wat wijzingen in de World Tour en in de Groene competitie. Klik hier voor meer informatie.

Schrijf je in voor het najaar van 2017. Klik hieronder voor de inschrijfformuieren
Rood
Oranje

Rood en Oranje in grote teams
Zowel de wedstrijden in Rood als in Oranje worden gespeeld in teamverband. Teams in Rood bestaan hier uit 2 tot wel 12 spelers. Kleine clubs kunnen dus zeker ook meedoen. Teams in Oranje bestaan uit 2-8 spelers. Op jonge leeftijd is het sociale aspect erg belangrijk. Het hebben van vriendjes en vriendinnetjes bij tennis is een belangrijke factor bij het creëren van een optimale sportomgeving voor het jonge kind. Zie ook ons blog 'vijf dingen die tennis voor kids frustrerend kunnen maken'. Verder heeft winnen en verliezen een andere waarde als dit gebeurt in een team als wanneer dit individueel gebeurt.

Het format voor Rood
De rode kinderen spelen negen wedstrijden in de Tenniskids World Tour. De Tenniskids World Tour is gekoppeld aan de ATP/WTA World Tour. We spelen dus in januari Melbourne, dan gaan we naar Indian Wells vervolgens naar Parijs, Londen en natuurlijk New York. Door het nieuwe systeem te koppelen aan de ATP/WTA world tour leggen we een verbinding met de helden van het tennis. Kinderen spelen korte wedstrijdjes, volgens een zeer informeel systeem. In dit  clipje zie je een voorbeeld van een rode wedstrijd.
Alleen de deelname aan een World Tour activiteit telt. Tijdens de dag is er een winnend team maar de resultaten van de spelers en het team worden nog niet vastgelegd of bijgehouden.
Klik hier voor de handleiding van World tour rood.

Het format voor Oranje
De oranje teams spelen ook binnen het format van de Tenniskids World Tour. Deze teams bestaan uit 2-8 spelers. Het doel van de tour is om zoveel mogelijk punten voor je eigen Tenniskids World Tour resultaat te halen. Uiteindelijk is het mogelijk aan het eind van het seizoen een bronzen, zilveren of gouden World Tour badge te behalen.
Op een speeldag komen 4-6 oranje teams bij elkaar. De spelers van deze teams spelen wedstrijden tegen elkaar. Iedere gewonnen wedstrijd betekent punten voor het World Tour resultaat. Aan het eind van de dag wordt er een winnend team bekend gemaakt. De onderlinge resultaten van de teams worden niet zichtbaar gemaakt in bijvoorbeeld een poulestand oid. Er is dus nog geen vergelijk tussen teams.
Klik hier voor de handleiding voor de World tour oranje.

Tijdsduur van de speeldagen
De Tenniskids World Tour wedstrijd in Rood zal maximaal 1,5 uur duren. Tussendoor is het mogelijk dat een kleine pauze wordt ingelast. Bij een aanvangstijd van 9.00 uur is het dus mogelijk om rond 11 uur met het gezin nog verder te genieten van de vrije zondag.
De Tenniskids World Tour wedstrijd in oranje zal ongeveer 2,5 uur duren. Dat betekent op zondag dus een kleine zondagochtend.

Flexibel
De KNLTB vindt het belangrijk dat het nieuwe systeem zo flexibel mogelijk is. Door te werken met teams waarbij het niet uitmaakt uit hoeveel spelers de teams bestaan ontstaat er niet direct een probleem als een kind een keer niet mee kan doen door vakantie, ziekte of de trouwdag van opa en oma. Het is dus voor verenigingen mogelijk om de ene maand met 7 spelers te komen en de volgende maand met 5 spelers.

KNLTB-droom
Alle rode en oranje kinderen spelen in de Tenniskids World Tour. Zodra kinderen kunnen serveren, rallyen en scoren kunnen ze deelnemen aan de World Tour. Ons doel is om alle rode en oranje kinderen in Nederland aan de Tenniskids World Tour te laten deelnemen. Alleen als je ook echt een spel regelmatig speelt bestaat er een kans dat je er beter in wilt worden of dat je het spel vaker wilt spelen.