Voorjaarscompetitie

De voorjaarscompetitie vindt plaats in het voorjaar en duurt 7 weken. We starten begin april en eindigen in juni.

Inschrijven
Inschrijving is per team. Mochten er zich meer teams aanmelden dan er geplaatst kunnen worden, dan zal er geloot worden. In dit verband is het voor de teams die voor met name de vrijdagavond inschrijven raadzaam ook de nieuwe competitievormen op zaterdag en zondag als alternatief in overweging te nemen. Selectieteams zijn ten alle tijden verzekerd van een competitieplek en voor deze teams geldt bovengenoemde regel niet.

Cursus VCL
Vanaf de voorjaarscompetitie 2016 is het verplicht dat van ieder competitieteam minstens 1 teamlid de cursus VCL gevolgd heeft.  Ook dit jaar zal deze cursus door LTC Naaldwijk aangeboden worden. Deze cursus zal voor de voorjaarscompetie verzorgd worden door de KNLTB.

Dit om meer spelregelkennis te krijgen bij de teams, en het aantal mensen met een VCL diploma bij LTC Naaldwijk te vergroten.

Nieuw in 2019
Voor 2019 zijn een aantal nieuwe competitievormen ingevoerd:

• Dinsdagochtend: Dames Dubbel (4*DD)
  • Zaterdag Dames Dubbel 17+ (4*DD)
  • Zaterdag Gemengd Dubbel 17+ (DD, HD, 2*GD)
  • Zaterdag Heren Dubbel 17+ (4*HD)
  • Zaterdag Heren 35+ (4*HE, 2*HD)
  • Zondag Gemengd Dubbel (DD, HD, 2 GD)
  • Zondag Heren Dubbel (4*HD)
  • Zondag Dames Dubbel (4*DD)
  • Zondag 8&9 Competitie (2 Dubbels)

Ten einde een ideale piramide van klassen samen te stellen heeft de KNLTB besloten voor 2019 met uitzondering van de landelijke competitie (zondag) de ploegrechten te laten vervallen.  Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gelden.

Het volledige competitieaanbod in 2019 is verwerkt in het inschrijfformulier.

Voor het eerst competitie spelen?
Net begonnen of les gehad en klaar voor de competitie? Of in je jeugd competitie gespeeld en nu al jaren niet meer? Dan is de 8&9-competitie iets voor jou. Je speelt wedstrijden op je eigen niveau. Er zijn zeven speeldagen in april en mei. Donderdag of Zondagavond. We stellen teams samen met minimaal drie spelers/speelsters. Elk team speelt per wedstrijddag twee dubbelpartijen (herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel). Aanmelden kan via het inschrijfformulier.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld per team is 185 euro voor teams welke 6 of meer partijen spelen, 140 euro voor teams welke 5 partijen of minder spelen en 95 euro voor de 8&9 competitie.

Speeldata
De speeldata voor de Voorjaarscompetitie van  2019 vindt je hier: Speeldata KNLTB Voorjaarscompetitie 2019

Inschrijfformulier
Inschrijven kan tot uiterlijk 23 december via Inschrijfformulier Voorjaarscompetitie 2019

Aanvangstijden
De wedstrijden van de teams die zich voor de zaterdag inschrijven kunnen starten tussen 09:00 uur en 16:30 uur.

Leeftijdsgrenzen
Voor deelname aan bepaalde competitiesoorten binnen de Voorjaarscompetitie zijn leeftijdsgrenzen vastgesteld:

• 17+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 2003.
  • 25+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1995.
  • 35+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1985.
  • 45+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1975.
  • 50+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1970.
  • 10 t/m 14 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2005 en vóór 1 januari 2010, waarbij het is toegestaan per ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.
  • 11 t/m 17 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2002 en vóór 1 januari 2009, waarbij het is toegestaan per ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.

Contactpersonen voor de competitie:

• Carianne Lievaart voor de jeugdcompetities (competitiejeugd@ltcnaaldwijk.nl)
  • Ron Gram voor de vrijdagavondcompetitie
  • Robbert Scholtes voor de overige competities

Voor vragen of opmerkingen kun je bij hen terecht: competitiesenioren@ltcnaaldwijk.nl.